Yahya Kaptan Koleji – Anasınıfı – İlkokul – Ortaokul

Yahya Kaptan Kolejinde Mekatronik ve Robotik Laboratuvarı

Mekatronik ve Robotik Laboratuvarı

Yahya Kaptan Kolejinde Hayal Et, Robotu Tasarla, Kodla ve Yaratıcılığını Ortaya Çıkar…

Dünyada olağanüstü hızla gelişme gösteren robotik bilimi, bu bilimin eğitimine duyulan ihtiyacı hızla bir şekilde arttırmıştır. Bu bilimin hızlı bir şekilde yaygınlaşması için robotik bilimine genç yaşlardan itibaren başlanması bir zorunluluk haline gelmiştir.

Genç yaşlarda Robotik eğitimiyle tanışan öğrenciler adım adım mekanik yapıların nasıl çalıştıklarını keşfederken ve bu düzenekleri hem tasarlayarak hem de kodlayarak hayata geçirirler.

VEX IQ Nedir?

850’nin üzerinde birleştirilebilir parçası, sürükle-bırak veya metinsel kodlama ile, VEX IQ’yi ilkokul ve ortaokul öğrencileri için en ilgi çekici ve etkili STEM çözümü haline getirmiştir.

STEM Nedir?

STEM; Science (Fen), Technology (Teknoloji), Engineering (Mühendislik) ve Mathematics (Matematik) kelimelerinin baş harflerinin birleşiminden oluşuyor.

STEM öğrencinin fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birleştirerek kullanması amacıyla oluşmuş bir yaklaşım. Bu yaklaşımda, ilk olarak problem belirleniyor (çocuğun belirlediği problem çok kapsamlı olmak zorunda değil), çözümleme sürecinde matematik ve fen derslerinde öğrendiği konuları hatırlayıp, teknoloji ve mühendislik ile ilgili yeteneklerini kullanarak uygulamaya çeviriyor ve çözüme ulaşıyor (bu süreçte yeni bilgilerde öğreniyor), böylece öğrenme de kalıcı hale geliyor.

Bu eğitim modelinin çocuğa en büyük katkısı 21.yüzyıl becerilerini kazandırması. Yani çocuk problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, sorgulama gibi becerileri bu süreçte kazanmaya başlıyor.