Yahya Kaptan Koleji – Anasınıfı – İlkokul – Ortaokul

Yahya Kaptan Koleji Symbol Avm Robotik ve Kodlama Etkinliği

Yahya Kaptan Koleji’nin irtibat bürosu Symbol AVM’de büyük ilgi gördü. Velilerin okulumuzu tanıması için güzel bir köprü oluşturan irtibat bürosu Nisan ve Mayıs ayında velilerini ve öğrencilerini ağırladı. Özellikle robotik kodlama etkinlikleri çocuklar kadar velilerin de ilgisini çekti. Kendi öğrencilerimizin ürettiği robotları anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencileri de kullanma fırsatı elde ettiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Türk bayrağı ve meyve çubukları sürprizi çocukları sevindiren etkinliklerden oldu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramında robot gösterisi ile öğrencilerin ilgi odağı oldu.

Büromuzda bardak dizilimi, öğrencilerin çizdiği resimlerle çerçeve çalışmaları, kum havuzu, akıl oyunları gibi birçok etkinlik yapıldı.

Velilere, okulumuzla ilgili merak ettikleri konularda bilgi verme şansımız oldu. Her veli için özenli bir sunum yaparak bilgilendirme yapıldı.

VELİLERİMİZE ÖZETLE OKULUMUZ HAKKINDA ŞÖYLE BİLGİ VERİLDİ;

ANAOKULU-İLKOKUL-ORTAOKULDA 12-14 KİŞİLİK SINIFLAR

Anaokulu ve İlkokulda “Aktif Öğrenme Öğrenci Merkezli Eğitim Yaklaşımı” benimsenmektedir. Nedir bu sistem veya bu sistemle çocuk ne kazanacak;

Çocuklarda merak uyandırma ve plânlama yapmayı sağlamak,

Araştırma ve keşfetme güdülerini desteklemek,

Öz denetim yapmasını sağlamak (çocuğun kendi kendini denetlemesi)

Empati duygularını geliştirmek,

Problem çözme becerilerini geliştirmek ve bir probleme farklı noktalardan bakarak çözüm üretmelerini sağlamak,

Paylaşma ve yaşantıya uygulama basamaklarını özümseyerek yaşamlarının her aşamasında bilgiyi kullanma becerilerini geliştirmek.

Çevreye ve dünyaya karşı duyarlı ve dengeli bir bakış açısı geliştirebilir.

Anaokulu öğrencilerinin İlkokula geçişte bilişsel, dil (okuma-yazma), öz bakım, kaba ve ince motor, sosyal ve duygusal gelişim alanlarında tüm becerileri geliştirilir.

İlkokul öğrencileri Ortaokula bilişsel, sosyal-duygusal ve dil gelişimi olarak en iyi şekilde hazırlanırlar.

Anaokulundan İlkokul 4.sınıfa kadar iki tane program uygulayacağız;

MTW (Math Their Way-Onların Yoluyla Matematik)

Programın amacı çocukların öncelikle doğal materyallerle çalışarak keşifler yapmaları, sembolik öğrenmeden çok kalıcı ve anlamlı öğrenme deneyimleri yaşamaları; öğrenirken eğlenmeleridir. Özellikle 1. ve 2. sınıf öğrencileri matematik kavramları ile yeni tanışacağından bu program hem öğrencilerin matematikten zevk almalarını, hem de daha sonraki eğitimlerinde matematiğe karşı olumlu bir tutum edinmelerini sağlamaktadır.

GEMS (Great Explorations in Math and Science-Fende ve Matematikte Büyük Araştırmalar)

Gems fen bilgisi eğitiminde “gözetimli keşif” yönteminin en iyi yönlerini yansıtan bir sistemdir. Gözetimli keşif yöntemi öğrencinin doğrudan aktivitelere katıldığı etkinlikleri bizzat uyguladığı bir sistemdir. Daha da önemlisi, GEMS etkinlikleri öğrencilerin temel fen ve matematik kavramlarını anlamalarını ve günlük yaşamlarında gerek duydukları sorgulama alışkanlığını edinmelerini sağlamaktadır.

Yahya Kaptan Koleji’nde öğrenciler, kaçırdıkları ya da anlayamadıkları konuları öğretmenleri ile birebir çalışma olanağına sahip olacaklar. Yahya Kaptan Koleji sadece kurumsal kimliği benimsemiş kadrolar ile alanında uzman ve tecrübeli öğretmenler ile çalışmaktadır.

Yahya Kaptan Koleji Anaokulu ve İlkokulu kademelerinde sınav kelimesi kullanılmamaktadır. Öğrenciler, öğretmenlerinin yardımıyla başarılı olacakları alanlara yönlendirilirler.

YABANCI DİLLER

Yahya Kaptan Koleji’nde her öğrenci dünya vatandaşı olarak yetişir. Amerika’nın eğitim şehri Boston’da sahip olduğu ofis aracılığıyla tüm öğrencilerine yurtdışı eğitim olanaklarını sunmaktadır. Tüm sınıflarda en az 10 saat İngilizce ve ikinci dil olarak Almanca, seçmeli olarak İspanyolca eğitim verilmektedir.

SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLER

Yahya Kaptan Koleji’nde çok yönlü atölye çalışmaları ile öğrencilerinin farklı yönlerde de gelişimlerine olanak sağlanmaktadır. Açık ve kapalı spor alanları ile öğrencilerin ders dışı faaliyetlerde de başarılı olmaları hedefleniyor.

YEMEK-SERVİS-GÜVENLİK

Yahya Kaptan Kolejinde yemekler kurumda bulunan mutfakta hazırlanıyor ve denetimler kamu kuruluşlarınca gerçekleşiyor. Kurum içi tüm güvenlik tedbirleri alınıyor.

BRANŞLARA GÖRE DİZAYN EDİLMİŞ SINIFLAR

Matematik sınıfları, fen bilimi sınıfları, yabancı dil sınıfları, Türkçe sınıfları, Sosyal Bilgiler Sınıfları, Etüt sınıfları mevcut.

UYGULAMALI BRANŞ SINIFLARI VE LABORATUVARLAR

Müzik sınıfı, Görsel Sanatlar sınıfı, Dans sanatları sınıfı, Fen bilimi laboratuvarı, Bilişim teknolojileri laboratuvarı, Mekatronik ve Robotik laboratuvarı öğrencilerini bekliyor.

Symbol AVM’de bulunduğumuz süre içinde velililerin ilgisi bizleri oldukça memnun etti. Okulumuzu tanıtma anlamında verimli bir dönem geçirdik.