Yahya Kaptan Koleji – Anasınıfı – İlkokul – Ortaokul

Kocaeli Kitap Fuarı

27 Nisan-05 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşen Kocaeli Kitap Fuarına Yahya Kaptan Koleji olarak iki stantla katıldık. Velilerin yoğun ilgi gösterdiği stantlarda; Öğrencilere hikâye kitapları hediye ettik. Çocuklar hediye edilen kitaplar için kitap ayıraçları yaptılar. Çeşitli hayvan resimlerinin arasından dilediklerini seçerek ve süsleyerek kendi kitap ayıraçlarını oluşturdular. Diğer standımıza kurduğumuz dönen bisiklet oyuncağı çocukları çok eğlendirdi ve ilgi odağı oldu.

Yahya Kaptan Koleji kurucusu Adem KATANALP velilerle görüşerek; “Yurt dışı eğitim danışmanlığı ile başlayıp 10 yıldan fazla bir süredir etüt eğitimleri ve dil kurslarıyla devam ettirdiğimiz eğitim öğretim sürecinde edindiğimiz bilgi, birikim ve tecrübelerimizle Yahya Kaptan Koleji’ni kurduk. Okulumuzda geleceğimizi emanet edeceğimiz duyarlı ve mutlu bireyler yetiştireceğiz” dedi.

Yahya Kaptan Koleji Anaokulu-İlkokul koordinatörü Çiğdem HOROZ velilerle uzun ve keyifli sohbet imkanları yakalayarak okulun eğitim sistemi ile ilgili bilgiler verdi. “İlkokul programının çocuk gelişiminin duygusal, sosyal, fiziksel ve bilişsel olmak üzere tüm boyutlarını dikkatli bir şekilde göz önünde bulundurduklarını iletti. Çocuklarımızın sonraki yıllarda karşılarına çıkacak içerikleri tam anlamıyla öğrenmelerinin, ihtiyaç duyacakları becerileri edinmelerinin gelişimsel olarak uygun bir öğretim programıyla gerçekleşebileceğine inandıklarını dile getirdi.

Öğrenmeye ilişkin olumlu bir tutum ve duruş geliştirmelerinde özellikle çocukluk döneminin ilk yıllarında akademik yaşamın önemli olduğunu biliyoruz dolayısıyla bu bağlamda;

Eğitimi, çocuklara şekil verme olarak görmüyor, onların doğalarına saygı duyarak potansiyellerini açığa çıkarmak olarak anlıyor ve oyun temelli bir yaklaşımı benimsiyoruz.

Çocukları, kendine yetemeyen, kararlarını veremeyen ufak insanlar olarak değil, fırsat ve imkân sunulduğunda, kendilerini ortaya koyabilen, kararlarını verip uygulayabilen, öğrenmenin keyfini ve heyecanını keşfeden bireyler olarak kabul ediyoruz.

Öğrenen bir okul olmanın gereği olarak tıpkı çocuklarımız gibi öğretmenlerimiz ve yöneticilerimiz de kendi alanlarına ilişkin çalıştaylara, seminerlere ve konferanslara katılarak anaokulu ve ilkokul programımızın çocukların en üst düzeyde yarar sağlamaları için güncellenmesinde ve çağın gerekliliklerini yansıtmasında rol almaktadırlar.

Anne-babaları, çocukların her şeyine karışan ve onlara sürekli talimatlar veren kişiler olarak değil, çocuklarını anlayan, destekleyen, özgürleştiren kişiler olarak kabul ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.